Huppain- Surrain (38 km)

4 mei 2026 - Surrain, Frankrijk

Na een ontspannen ochtend en even FaceTimen met oma gaan we op pad.

De eerste rit van de dag duurt 10 minuten, we beginnen bij Museum Overlord. Het is een Museum in een hal, waarin scènes zijn nagemaakt met spullen van vroeger. Bijzonder! In de camper eten we een broodje, daarna bezoeken we de expo, kunst tijdens de oorlog, we waren de enigen…

Vervolgens rijden we naar de Amerikaanse begraafplaats.

De Amerikaanse begraafplaats is indrukwekkend… wat bijzonder om hier vandaag, op 4 mei, te mogen zijn. Zo groots, mooi onderhouden, maar wat zijn er veel mensen gesneuveld. 😔

We lopen langs alle velden en zien ook de Amerikaanse vlag gehesen worden bij het monument.

Pointe d’hoc is onze volgende bestemming. Op dit punt zijn de geallieerden tegen de kliffen op geklommen. Wat een prestatie dat er überhaupt mannen zijn bovengekomen! Het zicht is prachtig over de kliffen, maar wat is het stijl!

Wat wel jammer is, is dat er veel afgesloten is van het terrein. We kunnen alleen over het beginstuk lopen.

Er zijn ook meerdere bussen met toeristen aangekomen, waardoor het erg druk is. Desondanks zijn de kraters nog goed te zien en kunnen we ook een grote bunker in.

Via een landweggetje rijden we vervolgens naar de N13. Vlakbij de camping is een mini winkeltje, daar halen we nog een paar boodschapjes.

Rond 16.00 komen we aan op camping la Roseraie d’Omaha. We krijgen een plekje naast het basketbalveld, top! Prima vermaak!

De weerberichten zijn niet zo goed en we besluiten na het eten de camper te draaien, zodat we met de neus naar voren staan.

Als alles weer op z’n plekje staat, basketballen we nog even.

Om 20.00 zitten we binnen en zijn stil.

‘s Avonds zitten we in de camper met een wijntje en een kaasje.