Ribe - Holstennienhof 🇩🇪 (182 km)
18 augustus 2026 - Holstenniendorf, Duitsland
Als Leon en ik ons uitchecken, mag Leon de laatste Deense kronen opmaken. Het worden 6 lolly’s 🍭🫣
Dat ze maar mogen smaken 😂
We passeren onderweg typisch Deense kerkjes met een stenen ommuring. Zien plaatsen waar we eerder deze, of vorige trip zijn geweest. Zoals de Maersk toren, Rømø en Bredebro.
We hebben zoveel plekjes gezien deze trip!
Rond half 12 rijden we net voorbij Tønder de grens over, Duitsland in.
En we doen daar onze boodschappen bij de Lidl, alleen zijn net de böreks met spinazie op.
In Langenhorn Parkeren we op een Camperplaats, tijd voor de lunch. Helaas is de speeltuin net niet leuk voor Leon en zijn we ook zo op weer onderweg.
Iets voor 15.00 uur komen we aan op onze volgende overnachtingsplek in Holstenniendorf; Lindenhof-Kreativ.
Het is even schakelen, want het is geen camping, maar een camperplek bij iemand in de achtertuin. De poort wordt uitnodigend opengezet en we worden warm onthaald.
De eigenaresse spreekt heel snel, in het Duits… dat is ook even wennen 🥴 maar goed, de namen van bijna alle dieren zijn bekend.
Schaapjes Bambi en Rosa. Papegaai Coco en de ander eh… ?
Ook maken we kennis met Hondje Rokko, en de altijd samen waggelende eenden Max en Mauritz.
Er zijn ook nog biggetjes, wat schuwe schaapjes, een haan en kippen.
We mogen bramen en wat gele kersen (?) plukken. Leuk en aardig voor Martijn en mij, maar gelukkig is er ook een trampoline voor Leon!
Als hij lekker staat te springen, komt de eigenaar nog even vragen of Leon vanavond in de whirlpool wil, dan zet hij de verwarming even aan. Maar Leon wil niet. Ook mogen we een vuurtje stoken, er is een schaal en brandhout, helaas wordt er vanavond ook regen voorspeld en is het maar 14 graden. Errug jammer! Anders hadden we zeker even een mooi fikkie gemaakt!
We zitten voor het avondeten nog wel even lekker buiten, maar daarna wordt het fris en valt er af en toe een bui. Kijken we Cobra Kai lekker binnen 👍
Als Leon op bed ligt, vieren Martijn en ik onze ‘laatste avond in het buitenland’ met een wijntje en een kaasje.
We hebben volgens mij voor het eerst in de camper afgewassen 😂
zoals altijd was ‘Hammi’ een grote hulp 😁