Arromanches-les-Bains - Huppain (15 km)

2 mei 2026 - Port-en-Bessin-Huppain, Frankrijk

Toettoet!! Bonjour! Daar is de bakker 😁🥖🥐 Ookal hebben we uitgeslapen vandaag, toch sta ik als derde in de rij voor de mobiele bakker 🙈

Het is echt super mistig, geen zee te zien vanaf onze plek, blij dat het de andere dagen wel zo mooi was!

Na het ontbijt volgt het ‘we gaan weer vertrekken’ ritueel.

Na 10 minuten komen we al op onze eerste stop aan: ‘Batterij van Longues-sur-Mer’. Er zijn prima plekken voor campers, goed geregeld hier!

De bunkers zijn … bunkers … maar dan met kanonnen erin. De mist verhult de zee, maar we kunnen indenken hoe het eruit ziet, of heeft gezien. Ook zien we de bunker waar de film ‘the longest day’ is opgenomen.

Vanaf Longues-sur-Mer is het nog 5 minuten naar onze volgende camping… maar Leon spot nog een supermarkt 👌 dus daar gaan we nog even naar binnen.

Bij de receptie zijn ze super aardig, ze vraagt wel of ik eerst de prijs wil weten… ehhhh, oké, dat lijkt me een goed idee… tsja, als ze de prijs zegt, klapper ik even met m’n oren, heb ik dit goed verstaan? Nou ja… we doen het maar, 2 nachtjes dan… En we zijn er al vroeg, dus we halen er alles uit toch?
Ik vraag wel om een rustig plekje, niet middenin het centrum van alles.

Dat lukt… plekje S 51. Ze rijdt met een golfkar voor ons uit, zodat we niet verdwalen. Wel jammer dat zij voorop rijdt, ik de gate open doe met de tag voor Martijn en ik vervolgens achter de golfkar en camper aan kan rennen 🥴

We zetten alles buiten neer… maar dan begint het net te regenen! Zal je net zien, alles weer naar binnen 😅 kunnen we wel snel fixen trouwens.

Gelukkig hebben we een Franse zwembroek voor Leon gekocht, want het zwembad lonkt 🥳

Rond 16.00 uur is Leon er wel klaar mee, gelukkig maar, want de animatie begint. Alles wat we ooit op filmpjes hebben gezien is waar… harde muziek, zo’n Mr Mario op de kant en een zwembad vol mensen die Mr Mario z’n bewegingen volgen. Dit is wel een OMG waard 😂

Voor het avondeten gaan Martijn en Leon nog even naar het basketbal veldje, terwijl Maayke het eten voorbereid. We kunnen lekker buiten eten.

Na het avondeten gaat Maayke met Leon naar de springkussens, kan Martijn mooi afwassen. Prima verdeling zo 😌

‘s Avonds zitten we binnen, er wordt regen voorspeld.

En de voorspelling komt uit, eens kijken wat we morgen gaan doen!