Idre-Särna-Engerdal (168 km)

7 augustus 2024 - Engerdal, Noorwegen

Volgens de dame van de receptie zitten de rendieren dichtbij… dat willen we graag zien! Maar eerst gaan we richting een dokterspost om naar knul zijn voet te laten kijken.

We willen graag zeker weten dat het niet ontstoken is.

In Särna zit een Vårdcentral, daar rijden we naartoe. Onderweg spotten we een rendier langs de weg!!

In de dokterspost trekken we een nummertje, we worden snel geholpen. Leon vindt het allemaal een beetje spannend, maar gelukkig valt het mee met z’n voet. Zijn wondje wordt schoongemaakt en hij krijgt een grote pleister en een soort sok eroverheen. Gerustgesteld kunnen we weer verder. We rijden weer terug richting Idre, het rendier is inmiddels weer vertrokken helaas.

Bij Idre verlaten we de 70 richting Storsätern, we rijden nog een klein stukje noordwaarts, want daar zitten de rendieren!

Rond half 2 passeren we de Noorse grens, maar helaas nog geen rendier gezien. We buigen bij Røstvollen zuidwaarts af en komen op een hele lange gravelweg. En jahoor! Even later zien we een rendier midden op de weg 🤩

IMG_9491

Even later nog een moeder met een jong, echt te gek! Als de weg weer normaal geasfalteerd is hebben we geluk, nog eentje!

We rijden via de 26 door tot Engerdal, waar we een camping hebben gevonden aan het voetbalveld, camping Olderskogen Naturcamp 😄 Beetje jammer alleen dat knul geen schoenen aan mag…

Als we ‘s avonds willen koken doet het gasfornuis het niet, we koken de pasta maar even in het jaren 60 keukentje, want we hebben honger 😅

IMG_9481

Na het eten blijkt dat de drukregelaar in de crash stand was geschoten door het vele schudden op de gravelweg, weer wat geleerd.

Op het voetbalveld wordt ook nog getraind, leuk!

IMG_9558IMG_9503

‘s Avonds zitten we binnen, teveel muggen.

1. Merieberie:
    10 augustus 2024
    In goed gezelschap van een stel hammies 😘