Kongsberg - Åmli (188 km)
11 augustus 2024 - Åmli, Noorwegen
We hebben een mooie rit voor de boeg. Binnen 10 minuten staat er al een waterval op het programma! Helaas is er alleen geen plekje om te parkeren… gelukkig komt over een half uur weer een waterval! Hier hebben we meer geluk. Er is een zijweggetje en een vervallen brug waar we precies de camper neer kunnen zetten 😃
We maken er gelijk een lunch plekje van 👌
Onderweg zijn alle winkels dicht, even een leermomentje voor de volgende keer… gelukkig is Noors brood wel een dag of 4 te eten (soort van🙃) en hebben we een noodvoorraadbox mee voor dit soort leermomentjes 😅
Onderweg hebben we een paar echte haarspeldbochten, een lange tunnel (9 km) en prachtige vergezichten. We stoppen dan ook een paar keer om wat foto’s te maken en ook even rustig te genieten van de omgeving. We rijden de 41 verder af naar beneden en gaan na het dorpje Åmli een zijweggetje in en we hotsen en klotsen de laatste 2 km naar camping Sigridnes over een gravel pad.
We worden beloond, want wat een fijne plek. Via een QRcode kunnen we betalen voor een plekje, vinden een stopcontact aan een hytte (Beverhytte 1 om precies te zijn 😄) en staan aan het water. De zon schijnt, genieten!